Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Moderator: Maza

Millenium80
Posts: 2
Joined: 10.5.2017 6:48:59
Location: Helsinki & Brisbane

Re: Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Postby Millenium80 » 28.9.2017 20:21:55

Tuli heitettyä viime viikolla ensimmäinen Norjan reissu kaveriporukalla (2 kalastajaa, muut jäi rannalle). Otettiin lautta Bodöstä Lofoottien kärkeen, ajettiin mantereelle ja koukattiin Tromssan kautta takaisin Suomeen.
Lofooteilla kokeiltiin kaikki sillat. Pientä <kg seitä löytyi komeista parvista, mutta turskat ja isommat kalat jäivät näkemättä. Paras paikka oli Reinen länsipuolella olevan Djupfjordenin silta, jossa näkyvyys oli loistava ja nähtävää paljon. Tromssan seudulla Kaldfjordenilla oli vain meduusoja ja merisiilejä, ja Lyngenvuonolla vedessä oli paljon silttiä jäätiköistä. Veden lämpötila oli 10-12 astetta, ja virtapaikoissa olisi pärjännyt liikkumisen takia pelkällä viisimillisellä puvulla.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu, mutta jos kalastuspainotteisemmalla porukalla on liikkeellä kannattaa tähdätä etelämmäs. Nyt alkaa itselläkin lupaavien kohteiden metsästys sieltä (Bergeniin tai Kristiansundiin vois lähteä) :D

User avatar
Maza
Posts: 2967
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Re: Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Postby Maza » 29.9.2017 21:20:16

jes Hitra rules..lait jotain kuvia mestoilta...on se vesi vielä +12 asteista!!!

t maza

User avatar
Elimuli
Posts: 32
Joined: 6.9.2013 11:54:40
Location: Turku

Re: Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Postby Elimuli » 12.7.2018 8:10:37

Maza wrote:Mites meni Samuli?

t Matti


Oho! Unohtuipa vastata.

Meni vähän penkin alle. Alkuun mietityillä mestoilla oli rannat aika täyteen rakennettuja. Lopulta kävin vedessä vain yhessä paikassa, ja oli kyllä vaikeeta. Parin tunnin setin aikana sain pari turskaa ammuttua 15m paremmalta puolen. Matalammassa ei ollut mitään, ja edes kampelaa ei löytynyt. Oli muutenkin vähän takaiskuja reissulla.

Nyt kuitenkin parin viikon päästä uus yritys Bodon nurkilla! 8) Smyygailtiin että toi Sandhornoyan saari näyttäis ainakin tarjoovan aika reilusti vapaata rantaa ja mahollisia veteenmenopaikkoja. Ei oikein oo haisua millaselle paikalle kuuluis mennä, niin tuolta näyttäis löytyvän sekä syvää että vähän matalampaa. Täytyy muistaa laittaa vähän turinaa reissun jälkeen.

-Samuli


Return to “Ulkomaanreissut - Trips abroad”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest