Page 1 of 1

Madeiralle sukelluskalastaman?

Posted: 25.1.2010 14:45:10
by Maza
Pistäkää tähän infoa jos tiedätte asiasta jotain. Itse tiedän, että siellä on just avannut sukelluskalastus keskuksen Portugalin Nuori Em-voittaja.

Yritän etsiä yhteistietoja:

Maza

madeira

Posted: 20.3.2013 20:20:58
by peksy
Terve.

Madeirasta..

Kalastusluvan saa Capitania do porto do Funchal:sta. Mesta sijaitsee viraston näköisessä talossa Funchalin rantakadun varrella 100m venesatamasta oikealle (itään). Siinä kulmilla on jotain virastoja ja jepareita pyörii päivystässä, ne neuvoo kun kysyt "Kapitaniaa". Lupa maksaa 10,75e ja on voimassa kalenterivuoden loppuun.

Rannat on pääosin jyrkkää terävää kalliota, mutta veteenmenomestoja veneettömällekin kyllä löytää (en tiiä olisko veneestä edes iloa kun rannat syvenee nopeasti). Laiturit, satamat, ja aallonmurtajat on hyviä. Loivia pyöreäkivisiä rantojakin on paikoin mutta niistä voi olla vaikea lähteä/palata kun aallot heittää rannalle. Esim. Porto Moniz:ssa on hienoo mestaa ja kalaakin löytyy, jopa 2-4 metristä rannan ja lähellä olevan pienen saaren välisestä kivikosta. Toisaalta pohja ei tule vastaan jos syvemmalle haluaa.

Ympäri saarta pääsee bussilla tai sitten vuokraat Funtsalista auton, hintaluokka noin 35€ per päivä paikallisilta firmoilta sisältäen kaskon ilman omavastuuta, ja auton saa heti (ainakin näinä "lama"-aikoina). Kansainvälisillä putiikeilla on kalliimpaa. Ajaminen rannikon vanhoja serpentiiniteitä on kokemus, mutta uudet tunneleihin rakennetut tiet on paljon nopeammin. Liikennekulttuuri on kohteliasta ja joustavaa --> pärjää hyvin. Saaren itäpäässä on pitkä rikkonainen niemenkärki, siellä vois olla virtausta, mutta autolla pääsee vaan 4km päähän enkä ole varma meneekö polku rantaan asti.

Näkyvyys on 10++ metriä, mutta putoaa alle pariin metriin jokien läheisyydessä (savea tms) ja murtuvassa aallokossa (ilmakuplia/vaahtoa). Veden lämpö oli jotain 18C, 3mm puvulla tarkenee.

Kirkkaassa avovedessä pitkä pyssy (metrinen tai enemmänkin), sitten taas kivikkoon/luoliin 50-60cm+lamppu ok. Suomen yleispyssy 75cm on vähän väliinputoaja.

Jos meet hotelliin, ota sellainen jossa on keittonurkkaus, niin saat laitettua kalat sapuskaksi. Tai sitten annat saaliit paikallisille onkijoille.

Ainakin Funtsalista löytyy kilohinnoittelulla pelaavia sapuskapaikkoja, joissa saa hyvän aterian about 4 eurolla (yksi on Forum Madeira-kauppakeskuksessa). Muissa ravintoloissa pääsee kohtuu halvalla kun seurailee kadun varressa olevia tarjouksia. Tosin ihan turistiravintoloissakin hintataso on Suomea halvempaa, alkaen kympillä saanee sapuskan ja kaljan.

No tässä jotain. Joku joka oikeasti osaa kalastaa jatkakoon..

-p

Posted: 26.3.2013 10:13:56
by Mikko
Pohjoisrannikko on suolauksen kannalta oikea mesta.
Ongelmana vaan on aina silloin tällöin melkoisen rajuksi käyvä aallokko.

Isompia pelagisia jos meinaa jahdata niin sitten kyllä täytyy saada venekyytejä ulompana oleville kivipakoille.

Posted: 26.3.2013 13:43:46
by Pyli
Morjens,

Juhan kans pari vuotta sitten oltiin ja yks helpon mestan vinkki on antaa. Ottakaa bussi/taksi/auto Camara De Lobos kylän kirkolle (muutama kilsa länteen Funchalista). Siitä kirkolta pääsee kierreportaita rantaan ja kävelee rannassa oikealle niin pitkään kun pääsee (n. 200m) sitten uintia n. 300m oikealle ja tulee hieno kivikkoalue jossa jyrkkä reuna. Siinä kalaa oli liikkeellä mukavast ja erittäin kirkas vesi verrattuna moneen muuhun paikkaan. Kallioilla runsaasti onkijoita eli kannattaa vähän tsekkaa ettei lyijymönttejä sada päälle.

Posted: 22.5.2014 21:39:12
by Tekno
Iso kiitos hyvistä neuvoista, Pyli, Mikko ja Peksy!

Ilman noita neuvoja olis ollu uudessa paikassa sormisuussa.
Nyt pääsi suoraan asiaan, ja kalaakin tuli. (26.1 -14).

J.H.