Kaikkien aikojen sääntömuutos

Keskustelua suomeksi. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä aiheita ja keskustella.

Moderator: Maza

User avatar
Juha
Posts: 56
Joined: 1.11.2004 13:55:53

Kaikkien aikojen sääntömuutos

Postby Juha » 2.8.2010 11:14:38

Tervehdys kaikille,

On tullut aika aloittaa jokavuotinen keskustelu sääntömuutoksista. Syy miksi heitän pallon ilmoille jo kesken kauden on se, että nyt asioista olisi mahdollista keskustella kisoissa kasvotusten, eikä perinteisesti sähköpostin välityksellä talven synkkinä iltoina. Edelliset muutokset kalojen pisteytyksen suhteen ovat mielestäni onnistuneet ja siirtäneet kilpailukalastusta siihen suuntaan mihin niillä pyrittiinkin. Nykyään useampi ainakin kokeilee ahvendyykkiä/kampelan pumppausta jossain vaiheessa kisaa. Nostaisin tässä yhteydessä esiin Matti Pyykön suomenmestaruuden, jossa ahvenet näyttelivät tärkeää roolia. Tämä on osoitus siitä, että sukeltamalla voi voittaa ilman jackpotteja, ja se alkaa olla realistinen vaihtoehto kaislikkoon painumiselle tai rantojen koluamiselle.

Kalamäärät kisoissa ovat nykyään aikas alhaiset ja moni jää ilman kalaa kokonaan, mikä ei mielestäni ole hauskaa. Olisi paljon hauskempaa jos kaikilla olisi kunnon niput kalaa niin että punnitukseenkin jäisi jotain jännitettävää. Moni on kanssani varmasti samaa mieltä asiasta. Lisäksi olisi siistiä jos jengi alkaisi käyttää kisa-aluetta täysin hyväksi ja pommittaa ulkomatalikkoja, vedenalaisia kareja ja -penkkoja sekä muita kiinnostavia pohjanmuotoja. Kukin voisi uida kisassa 5-10 spottia läpi, kyllä se ahvenparvi sieltä jostain löytyy.

No, jos (ja kun) aikaa skautille ei ole, niin eipä kukaan lähde uimaan johonkin selällä olevalle vedenalaiselle kivelle. Sitä ei yksinkertaisesti löydy. Ja sellainen juttu, että isot hauethan on kaislikkojen ulkopuolella penkoissa syvemmässä vedessä, mutta harvempi meistä dyykkaa ja haravoi pohjaa suurhaukea etsiskellen.

Aika päästä jutun pointtiin: edellä kuvailemani on mahdollista! Se on lisäksi mahdollista aivan pienellä sääntömuutoksella, joka yhdenmukaistaisi samalla säännöt Suomen liigan ja kansainvälisten sukelluskalastuskilpailujen välillä: Elektroniikka tulisi sallia kilpailuissa. Tämä tarkoittaa käytännössä GPS:ää ja kaikua. Molempien asennus homosohvaan onnistuu helposti, ja uskon vakaasti, että niiden käyttöönotto muuttaisi kisakulttuuria edelleen sukelluksellisempaan suuntaan sekä nostaisi saalismääriä radikaalisti.

Ajatelkaapa, 5 unelmien vedenalaista ahvenpakkaa puoli kilometriä ulkona merellä. GPS:n avulla ne olisivat realistinen vaihtoehto. Matkaa uidessa voisi sitten kaiusta spotata sen 10kg pohjassa makaavan tukin ja käydä yrittämässä. Tai vastaavasti kesken uinnin kaiku näyttää alla kauheeta parvea! Idea on, että henkinen valmistautuminen kisaan muuttaisi entistä tärkeämmäksi, kun jengi kelailisi kaikkia uusia mahdollisuuksia. Tämä tietenkin veisi koko lajia eteenpäin maassamme ja mahdollistaisi ehkä joskus parempaa kansainvälistä menestystäkin, kun suuren maailman kisakulttuuri olisi tuttu omasta takaa.

Vastustajat varmasti vetoavat siihen, ettei kaikilla ole varaa hankkia näitä kalliita välineitä ja siten kilpailijat olisivat eriarvoisessa asemassa keskenään. No, nykyään elektroniikka on sen verran halpaa, että homosohvan tai mittatilauspuvun hinnalla (jotka lähes kaikilta jo löytyy) saa jo nämä setit kirkkaasti. Bottom line on, että elektroniikka tekisi kisoissa miehen ja kalan kohtaamisen todennäköisemmäksi jolloin onnen osuus pienenisi näissä vähäkalaisissa olosuhteissa. Taidon osuus vastaavasti painottuisi, sillä kaiussa näkyvä jättihauki ei ole vielä kalapiikeissä.

Ottakaa kantaa puolesta ja vastaan. Polkaistaan keskustelu käyntiin ja katsotaan mihin lajimme on matkalla.

Parhain terveisin

Juha Siitonen

Puheenjohtaja
TeamKampela

pete
Posts: 314
Joined: 27.10.2005 16:15:03
Location: suur-salo

yesss!!!

Postby pete » 2.8.2010 12:29:02

helvetin hyvää meininkiä..tässä olis oikeesti kunnon meininkiä todella asiallinen kommentti heti messissä..ja oishan se hienoo mennä
dyykkaamaan jotain9 matalikkoa mitä ei kisassa ees viitti etsiä!!!!
ja pysyy porukat paremmin kartalla 8)
ja pitäshän suomikin päivittää muun maailman tasolle.
hyvä Juha lisää näitä....

User avatar
edu
Posts: 197
Joined: 11.7.2006 14:47:29
Location: Turku,Finland

Postby edu » 2.8.2010 13:40:34

Olen ehdottomasti samaa mieltä ja kannatan vahvasti tätä muutosta!!

User avatar
tomppa
Posts: 439
Joined: 18.2.2009 16:57:26
Location: parainen

Postby tomppa » 2.8.2010 15:00:26

Minusta hyvä idea, jopa meidän ei niin tosissaan kisaavien kannalta.

porukka hajoaa alueelle paremmin ja B-matkustajillekin aukeaa mahdollisuuksia, kun starat suuntaavat kauemmas ja ulommas sen jättisaaliin toivossa. :-D

parastahan siinä olisi saalismäärien kasvaminen ja sitäkautta punnitusta olisi entistä jännempi seurata!

tomppa
yksi on helvetisti enemmän, kun ei yhtään! -85-

http://www.spearfishingfinland.blogspot.com/

User avatar
Saari
Posts: 144
Joined: 27.6.2006 22:16:59
Location: Turku, Finland.

Postby Saari » 2.8.2010 15:08:14

Juhan kanssa avattiinki keskustelua PM kisoissa ja samaa mieltä Juhan kanssa. Ei se sulje sitä pois että haluavat voisivat silti käyttää kompassia ja karttaa. Mutta lisäulottuvuuksia tämä toisi aivan varmasti, kun ei tarvitsisi antaa korkeamman haltuun sen vedenalaisen karikon etsimistä. Ja scouttaamisen hyöty myös saataisiin paremmaksi.

Hyvä Juha, todella rohkeeta avausta!

Niklas
80

User avatar
Mikko
Posts: 489
Joined: 2.11.2004 8:51:30
Location: Skuuge

Postby Mikko » 2.8.2010 16:45:57

Erinomaisen hyvä idea!
Vaikka en itse enää kisaakaan niin silti kannatan.

Tätä puoltaa mielestäni lisäksi maamme vesissä vallitseva totaalipaska näkyvyys.
Paikkojen löytäminen on usein käsikopelon varassa.
#77

User avatar
Kimi
Posts: 816
Joined: 2.11.2004 10:26:01
Location: Ingå

Postby Kimi » 2.8.2010 17:17:15

Hyvää luovuutta!

Kansainvälisissä arvokisoissahan kaikilla GPS plotteri ja kaiku käytössä, ja nykyään ihan sallitustikin. Näissä kisoissa vedellään veneellä spotilta toiselle. Miksei sitä voisi tehdä myös lautalla. En äkkiseltään näe miksei voitaisi näitä laitteita sallia, mutta katotaan mitä jengi on mieltä kokouksen keskustelussa.

Oma näkemykseni asiaan on se, että skautissa nuo laitteet on käytössä ja voi löytää spotteja ja ottaa linjat. Esim. SM kisojen ekapäivää mulla oli linjat yhteen ahven mestaan mikä oli suht kaukana kaikista saarista ja sinne löydettyäni sainin saalista. Toki, sumussa olisin ollut ilman, kun taas GPS avulla taas olisin löytänyt paikalle. Luulen että kaiun asentaminen H. sohvaan on vähän optimistinen juttu mutta pieni vesitiivis GPS sujahtaa hSohvaan, no problem.

Hyvää kehitysduunia, vaikka olenkin low-tech-old-school-linjat-maamerkeistä-miehiä!

Kai se niin on et Kristiansundi on ainut isompi kisa missei saa noita käyttää. Toisaalta oli juttua Tanskalaisten kanssa että yhtenäistettäisi Pohjoismaiden sääntöjä, mutta siihen voi mennä hetki.

Hyvä miehet, on ilmeisesti ollut protokollanmukainen lauantai-ilta Pylin mökillä kun noin luovaa tulosta pukkaa!

Kimi

pete
Posts: 314
Joined: 27.10.2005 16:15:03
Location: suur-salo

jarrut..

Postby pete » 2.8.2010 17:59:44

pois muutoksen tieltä ja eiköhän se olis reilua et "old school"miehet
sais silti mennä maamerkkien mukaan kun niillä kumminkin hyvin pärjätty
jos tää muutos menis läpi niin vois itekin laittaa homosohvaan nopat :wink:

User avatar
Kimi
Posts: 816
Joined: 2.11.2004 10:26:01
Location: Ingå

Postby Kimi » 2.8.2010 18:08:30

Kyllä!

-Kimi

User avatar
Tapsa
Posts: 1799
Joined: 12.11.2004 15:53:00
Location: Turku
Contact:

Postby Tapsa » 2.8.2010 18:31:06

Jaa että Maskun kalustetalon kautta kisoihin sohva kainalossa ?? jaa...
Olihan niitä kuoseja ainakin kahta erilaista mustaa ja punaista.


Eihän tuo pöllömpi ajatus ois. Siis se gps / kaiku.

Näköjään keskusteleva jengi jo sen hyväksyikin. eli oisko saaristomeri open koekisa ;) ?

Samallahan laitetaan jokaiselle kisaajalle myös luuri kainaloon, jotta saadaan tavarat internettiin.
Siis live seurantaa, porukoille kotisohvilleen.
Ja myös kisa-alueen ylittäjät ja eksyneet saadaan iisisti poimittua.
Tätä jo pariin otteeseen oon koittanut saada hehkuteltua, mutta ehkäpä jokupäivä näkee päivänvalonkin.
Oltais vaan ekana maailmassa jossa liveseurantaa sukelluskalastuksesta.


Vakuutukset vaan kuntoon.
"kisaaja" no: 76.

http://www.touhula.net

User avatar
Maza
Posts: 3026
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Moro miehet!

Postby Maza » 4.8.2010 11:21:15

Otaniemi näyttää olevan suomalaisille miehille se Mekka, josta kaikki uudet ideat kumpuavat. Itse edustan "vaisto" koulukuntaa ja uskon, että juuri suomalaisten sukelluskalastajien heikon puoli on vaisto. Se on itselläkin juuri em ja mm-kisoissa aiheuttanut suurimmat pettymykset.

En ole osannut lukea merivirtojen, tuulen, kuun ja vuoroveden vaikutusta kalojen käyttäytymiseen. On ollut semmosija Jackpotteja tarjolla , mutta itse kisapäivänä kaikki on muuttunut.

Se, että EM ja MM-kisoissa saa käyttää GPS laitetta ja kaikua on meille Taivaan lahja, se tuo meidät vielä paremmin taistelemaan maana kärkikymmeniköstä. Tarkoitan lähinnä sitä, että huippumailla on GPS ollut jo ennen sääntömuutosta. He ovat maamerkein etc, jo aina löytää neet kivensä ja kolonsa, kun me olemme häröilleet.

Mutta se, että Suomessa "sohva" kilpailuissa ruvettaisiin käyttämään Ollilan vehkeitä vie mielestäni juuri "vaisto" kehitystä väärään suuntaa. Ihmiset alkavat tuojottamaan liikaa laitteisiin ja unohtamaan, että parhaaksi kalastajaksi tulee juuri sillä, että oppii ajattelemaan kuin kala, eikä ihminen.

Sitä paitsi GPS mukaan tuominen antaa taas skauttia tekeville vielä enemmän etua. Kuitenkin yli puolet lajimme harrastajista ei pääse skauttaamaan niin silloin voisi alkaa jo puhua kahdesta sarjasta:

1.Luomu
2.Otaniemi

Taisi olla vuonna 2007 Norjassa kun päätimme, että pohjoismaisesa sukelluskalastukseen ei tuoda näitä hifi-vehkeitä. Norjassa ja Tanskassa GPS olisi aivan mahtava etu. Itse linkittäisin oman käyttäytymisen Tanskan ja Norjan päätöksiin. Jos nämä maat tulisivat mukaan, kannattasi meidänkin tehdä näin. Tanskassa ja Norjassa saaliit varmasti lisääntyisivät, mutta skauttauksesta tuleva etu olisi aivan räävitön.

Itse olen kyllä sitä mieltä, että kun virta vie ja ja yrität löytä samalle stemulle, olet aktiivinen pinnalla tapahtuviin asioihin myös, se lisää myös turvallisuutta, koska on pakko tarkkailla ympärilleen eikä vain näyttöä.
Ja ihan oikeasti, kun ei tässä maassa ole enää edes ahvenia tai muuta, niin mtä helvettiä sillä laitteella tekee. Itsekkin SM-kisoissa saadut ahvenet tuli 2 metristä 2 minuutin väijyllä sen takalehden edestä ruohosta.

Aloitetan keskustelu, mutta pitää myös muistaa, että pitäsi pitää lajiamme myös mahdollista harrastaa huipulla vaikka taskussa ei olis liikaa rahhoo. GPS ja kaikut niin helposti menee 500 euroa niin sillä saa jo kaikki muut vehkeet yhteensä niin. Aloitevalle nuori, tykkää varmaan vetää "luomusti".

Pistetään ideoita pöytään. Hyvä ME.

Mutta Masku ja Suomi Soffa ehdottomasti sponsoreiksi!

Maza

User avatar
Juha
Posts: 56
Joined: 1.11.2004 13:55:53

Kalavaistosta

Postby Juha » 5.8.2010 10:26:46

Hyvä Matti,

Myönnätkin kommentissasi, että saalismäärät varmasti lisääntyisivät sääntömuutoksen johdosta. Huolesi näyttääkin olevan lähinnä se, että tukeutumalla elektroniikkaan ihmisen oma kokemuksellinen oppiminen/osaaminen (kalavaisto) jäisi kehittymättä ja tulisimme tietyllä tavalla kalastajina "uusavuttomiksi", riippuvaiseksi elektroniikasta ja siten täysin kyvyttömiksi kilpailemaan/kalastamaan ilman näitä tekniikan ihmeitä. Huolesi on ymmärrettävä, mutta mielestäni aiheeton.

Nähdäkseni juuri se, että kohtaa kalan on ensimmäinen askel kalavaiston kehittymisessä. Lähes puolet jengistä ei nykyään kisoissa saa mitään ja about neljäsosa ei edes näe kalaa koko kisan aikana. Tämä ei kalavaistoa kehitä.

Päijänteen kisassa uin kuusi ahvenpakkaa läpi joista viisi ensimmäistä olivat täysin tyhjiä. Kuudes oli juuri sellainen vedenalainen kivi joka oli merkitty karttaan, mutta jonka löytää vaan hirveellä Joululla tai tarkoilla skauttimerkeillä. Mulla kävi Joulu ja lisäksi iso ahvenparvi pyöri kiven ympärillä. Tosin kisaaikaa oli sen verran vähän , että ehdin ampumaan siitä vain pari ahventa ennen maaliin lähtöä. Se mitä olen miettinut on: "miten tämä paikka erosi niistä tyhjistä". Tämä on kysymys, jonka vastaus on nimenomaan sen kalavaiston kehittymistä, johon viittaat. Eli toisin sanoin; mitä enemmän kalaa jengi kohtaa, sen paremmin jengi alkaa ymmärtää kalojen käytöstä ja siten pärjätä myös oman kehittyneen kalavaistonsa varassa. Koska elektroniikka parantaa kalan kohtaamisen mahdollisuutta se voidaan ymmärtää ikään kuin apupyöriksi, joita lapset käyttävät oppetellessaan ajamaan fillarilla. Kun taito on hanskassa niin ilmankin pärjää.

Sama pätee nostamaasi vastakkainasetteluun luomujengi/välinejengi. Mielestäni sitä ei ole. Voittaja on edelleenkin se joka ampuu eniten kalaa. Jos kokee, ettei näitä välineitä tarvitse niin sillon mikään ei muutu. Kisoihin voisi osallistua kuten ennenkin, ei ne kalat katso millä vehkeillä sitä vedetään. Todisteena Tapsa, joka on vuodesta toiseen huipulla turistisnorkkelia käyttäen;-)

Tietenkin kisakulttuuri tulee muuttumaan. Kokemattomamman kalastajat uskaltavat lähteä haastavammille paikoille, jolloin "jacpottien" todennäköisyys kasvaa ja palkintopallille saattaa nousta porukkaa jota siellä ei ole aikaisemmin näkynyt. Tämä kuitenkin on mielestäni hyvää kehitystä, koska saavutukset olisi nimenomaan saatu sukeltamalla, ei kaislikoita koluamalla.

Juha

pete
Posts: 314
Joined: 27.10.2005 16:15:03
Location: suur-salo

yesss!!!

Postby pete » 5.8.2010 12:58:03

ja nykyään kaikilla löytyy puhelin ja merikartat ei kummosia kustannuksia tuo puhelimeen otettuna...ja aina sitä sukeltamista on touhotettu ja nyt sitä sukellusta edistäis elektroniikka hässäkät ja pääasiahan kuitenkin olis et kaikki sais kalaa myös niin et olis vaihtoehto
mutakylvylle...mut jos joutuu valitsemaan ahvenpakan keskellä 2km selkää ilman kunnon kiintopisteitä tai vieressä olevan kaislikon niin tietäähän sen mihin mennään...ja sitä ei ohjaa halu vaan ei oo vaihtoehtoa jos meinaa pärjätä..jos muualla asiat tehdään toisin niin mikä pakko on seurata samaa linjaa ??
tekniikka kehiin j@&#:ta nyt eletään tätä aikaa kivikausi on menny jo :wink:

User avatar
Kimi
Posts: 816
Joined: 2.11.2004 10:26:01
Location: Ingå

Postby Kimi » 5.8.2010 13:51:33

Matilla ja Juhalla ja myö Petellä pointtinsa.

Vaikka kojeet hyväksyttäisikin en usko että rupeisin niitä sohvaan tai poijjun asentamaan, kyllä täällä löytää.

Se, että ne sallittaisi ei mielestäni toisi laitteettomaan verrattuna suurtakaan etua, mutta ne jotka haluaisivat vetää Ollila-style, voisivat.

Luomu-Ollila ei siis ristiriidassa, vaan hipisti rinnan.

Ite täysin Luomu, vaikka kapitalistiksi on haukuttukin. Jo ammattihan sanelee minulle Luomun *jonkunlainen hymiö tähän*

T. Luomu Pi**u

Kimmo
Posts: 77
Joined: 27.11.2005 10:30:30

Postby Kimmo » 5.8.2010 15:42:57

hyvä idea. ääni elektroniikalle ja kodinkoneille ja kokeiluun heti saaristomeri openiin!!! vaikka en kyllä myöskään usko että toisi kovin merkittävää etua luomuilijoihin.

User avatar
Jonkka
Posts: 53
Joined: 4.11.2004 17:02:21
Location: Vantaa

Postby Jonkka » 5.8.2010 19:24:38

Moroo,

Tässä on tullut jo aika paljon erilaisia näkökantoja mikä on hyvä asia. Selkeestikin pani porukan kelaamaan...

Mun mielestä toi tekniikka voisi omalta osaltaan viedä lajia hurjasti eteenpäin. Jos ajattelee että minkälaisissa olosuhteissa ja mistä paikoista nuo viimeaikojen voittosaaliit ovat tulleet niin veikkaan että vaikka kovia jätkiä ollaan niin kyllä me voidaan kalojen elintavoista oppia helvetisti lisää. Vai montako kertaa olette nähneet että vapakalastajat ajaisivat kilpaa kaislikoille niille parhaimmille ahven apajille jigiä roiskimaan? Juuri niin, harvoin. Kyllä ne parhaat mestat on jossain ihan muualla: pakoilla, kivillä, rinteillä jossain ulapalla jne. Ja niin kauan kuin niitä pakkoja sun muita ei voi löytyä kuin joululla niin aika harva niitä lähtee skabassa etsimään. Kuka ottaa riskin jos EM-paikkoja on jaossa? Aika moni ottaa varman päälle ja "tekee niinkuin muut"...

Eli mun ääni menee Gepsille! Jos itse uskoo että kalat löytyvät ulapalta juuri tietyiltä mestoilta niin GPS käteen ja pelipaikalle! Jos ne kalat sieltä löytyy, voi henkilökohtaisella tasolla olla tyytyväinen: sehän oli juuri se paljon puhuttu vaisto joka sinne kalapaikalle vei.

Mutta toi kaiku on taas toinen juttu, sen kannalla mä en ole! Silloin tää tuurin osuus kasvaisi jälleen. Oishan se helppoa sahata jotain virtaa edes takas ja pistää maski silmille ja nuuska pois huulesta kun se parvi on alla. Ja veteen... Ja jos niitä penkkoja kolutessa se 10kg tukki siihen eteen tulee niin veikkaan että jotain saattaa törähtää housuun varsinkin jollei sitä kaiun antaman kuvan perusteella osaa etukäteen odottaa!

Ja mun mielestä on ihan okei että muista pohjoismaista poiketen me voitaisiin hyväksyä elektroniikan käyttö. Suomimeininki on kuitenkin ihan totaalisen erilaista kuin tanskassa tai norjassa. Tanskassa on just tasan kampeloita ellei löydä kiviröykkiöitä tai hylkyä. Joku GPS ois siellä ihan tappava.

Vaikka GPS suomessa hyväksyttäis niin veikkaan että tää meininki jatkuis aika samana. Ei tässä niin guruja olla että jonkun GPS:n ansiosta muotoutuisi kympin sakki uudestaan. Muutama räävittömän tyytyväinen oivaltaja voisi mitaleille silloin tällöin nousta...

Kunnes toisin todistetaan!

-Jonkka

User avatar
sku
Posts: 102
Joined: 10.6.2008 14:59:09
Location: Kotka

Kokeillaan,

Postby sku » 6.8.2010 7:34:45

Kokellaan yks kausi, esim. jo tuleva Siikacupista alkava kausi.

Tapsalla on niin hyvät tilastot, että kai niistä voi sitten verrata, onko ollut vaikutusta.

User avatar
Tuukka
Posts: 116
Joined: 4.5.2006 15:41:13
Location: Nurmijärvi

Postby Tuukka » 6.8.2010 10:42:32

Vaikken olekaan tälläkaudella ollut kisoissa niin rohkenen kommentoida. Mun mielestä Jonkka on oikeilla jäljillä eli GPS toisi hyvää lajille hajauttamalla porukkaa ja luomalla mahdollisuuksia toteuttaa paremmin sitä omaa visiota siitä missä kalat luuraa kun taas luotain oletettavasti vähentäisi sukeltamista mikä luonnollisesti ei ole hyväksi lajille. Luotaimen kanssa lähtee myös helposti mopo käsistä koska niitä on niin moneen lähtöön (3D, 360 jne).

GPSsää voi ehkä perustella myös jonkinlaisena turvallisuutta lisäävänä välineenä lähinnä kai eksymistilanteessa ja tietysti varsinkin silloin jos on puhelin samassa/mukana.

Tässä yhdistyisi myös se että tehtäisiin vähän pienempiä muutoksia kerralla ja budjetti asiat myös jos ne huolestuttaa. Kuten Tapsa leukaili niin GPS logit voisi tuoda myös mielenkiintoista dataa itse kilpailusuorituksista mutta ehkä sen luovuttaminen pitäisi olla vapaaehtoista jottei gurut menetä vuosien työllä hankittuja kilpailuetujaan.

En näe oikeasti muuta arveluttavaa kuin sen, että skauttauksen merkitys kasvaa näin entisestään. Mutta ketäänhän ei kielletä skauttaamasta joten..

Heittäisin vielä sellaisen kysymyksen että vähentääkö vai lisääkö GPS teidän mielestä uintia ja onko se hyvä vai huono asia lajin kannalta?


t. Tuukka Never Scouted
#17

User avatar
Maza
Posts: 3026
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Hyvä!

Postby Maza » 6.8.2010 10:54:59

Kaikki mikä innostaa ja vie lajiamme eteenpäin niin on hyvä asia. Hienointa olis jos saatas gepsi myös Tanskaan ja Norjaan.

T Mä

pete
Posts: 314
Joined: 27.10.2005 16:15:03
Location: suur-salo

uinti

Postby pete » 6.8.2010 11:23:09

kisaalueesta riippuen myös lisää uintia mahdollisuus lähteä ulapalle
keskelle ei mitään jää monelta tekemättä jos ei varmoja koordinaatteja
ja silti jos uit sinne ahvenpakalle vaikka2km ei se takaa et ne siellä
odottelee nuolta kylkeensä...mun mielestä täs on enemminkin kysymys
vaihtoehdosta on edes mahdollisuus irtautua rannasta ja kun tää porukka
koluais pohjia niin olis kyllä mielenkiintosta nähdä muuttuisko saaliistilastot
vaihtelevammaks ja jopa sukellusta vaativiks...heh ja tosiasia on et skauttaamista tää systeemi ei helpota alueitahan tulee enemmin tutkittavaks!!??


Return to “Yleistä”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 42 guests