GoPro hd kamerat

Keskustelua suomeksi. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä aiheita ja keskustella.

Moderator: Maza

User avatar
-Mikael-
Posts: 326
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

GoPro hd kamerat

Postby -Mikael- » 2.8.2010 16:50:29

Olen EHKÄ ostamassa syksyksi GoPro:n hd kameraa.
Olen kuullut ja nähnyt, että kameralla kuvattu materiaali vedenalta on sumuista ja epäselvää.

Netistä luin ja kuulin kisoissa, että kuvan laatua voisi parantaa vaihtamalla kameran sukelluskoteloa tai linssiä siihen..

Onko kellään kokemuksia kuvanlaadusta edellisten toimenpiteiden jälkeen, jos on niin millaisia?

Mistä saa esimerkiksi tilattua näitä paranneltuja koteloita?

Mitä mieltä olette muuten olleet kyseisestä kamerasta ja mistä olette tilanneet niitä?

Kiitän :)

User avatar
Pyry
Posts: 5
Joined: 22.7.2008 8:50:13

Postby Pyry » 2.8.2010 22:08:53


User avatar
Woodpecker
Posts: 27
Joined: 4.11.2008 23:06:19
Location: Porvoo, Finland

Kokeile tuolta

Postby Woodpecker » 3.8.2010 10:54:45

http://www.progear.net/kauppa/product_c ... 3wodAlQUrQ

P.S. innostuin itsekkin kamerasta luettuani tiedot

taidanpa laittaa tilaukseen

-Tikka-

User avatar
Eliel
Posts: 64
Joined: 13.9.2006 20:11:54
Location: Kerava

Postby Eliel » 2.9.2010 16:59:37

Jou,

Mulla ei tosiaan henk. koht. kokemusta kamerasta, mitä nyt pari kertaa jonkan kameraa kokeillut. Tossa kuitenkin ihan pätevän näköinen tarkenuksenkorjaussetti, se missä se linssi on liimattu siihen koteloon vaikuttaa mun mielestä aika hyvältä!

http://www.eyeofmine.com/gopro/underwater/index.html

Piis,

E

User avatar
-Mikael-
Posts: 326
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

Postby -Mikael- » 3.9.2010 17:45:14

Jos joku vaan saa tilattua tuolta eyeofmine:lta niin ilmoitelkaa tuun mukaan tilaukseen ja tilaan myös.

2kuukautta sitten olin yhteydessä sinne ja sanoivat silloin etteivät toimita jenkkien ulkopuolelle :?

User avatar
-Mikael-
Posts: 326
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

Postby -Mikael- » 23.10.2010 18:25:04

GoPro on ollut halussa jo hyvän aikaa, mutta en ole vielä pahemmin ehtinyt kameraan tutustua, tässä kuitenkin pientä juttua kamerasta:
http://www.miksu-tahtaimessanemo.blogspot.com/

User avatar
-Mikael-
Posts: 326
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

Apua!!

Postby -Mikael- » 24.10.2010 13:16:33

Millä videokäsittely ohjelmalla pystyy käsittelemään gopro:lla kuvattua videota?
Movie makerilla ei onnistu, riittääkö jokin päivitys vai täytyykö ostaa esim. joku pinnaclen ohjelma?!
Mikä avuksi?

Kiitos

User avatar
Jonkka
Posts: 53
Joined: 4.11.2004 17:02:21
Location: Vantaa

Postby Jonkka » 25.10.2010 7:46:11

Moroo,

Windows live-elokuvatyökalu on ehkä yksinkertaisin mitä voi olla. Sillä ei varmaan mitää HC-leffoja tehdä mutta klipit saa pihalle moitteetta...

Se linssi kannattaa tuunata kameraan, mä liimasin omaani kovapinnotteisen polykarbonaattilinssin kiinni. Ihan perus sikaflex toimii liimana hyvin. Lopputulos ei ole kaunis mutta mitä väliä, kuvanlaatu paranee potenssiin kolme.

-jongkka-

User avatar
Maza
Posts: 2993
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Yo!

Postby Maza » 26.10.2010 15:23:10

Tässä on tän hetken parasta mitä on tarjolla. T Mä

http://www.gateshousings.com/housings/h ... o-housing/

Maza,


Tää boksi kameran kanssa on about 3300 yhteensä. Ja Laatu käy vaikka BBC:lle!

T Mä

User avatar
Maza
Posts: 2993
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

YO!

Postby Maza » 26.10.2010 15:29:24

Somebody use GoPro HD camera? Give me advice, please.
Found here HERE
Waterproof until 60 m deep (as in manual), can be attached to speargun
_________________
Go deeper, take bigger!

Kirjottakaa tolle Savonille jotain tonne General osioon!!!

Matti

Larsson
Posts: 7
Joined: 13.9.2006 13:08:10
Location: Helsinki

Gopro Jenkeistن

Postby Larsson » 1.11.2010 22:15:25

Tiedنttekِ onko jotain esteitن ostaa Gopro Jenkkilنisestن nettikaupasta? Kyseinen kamerahan on siellن dollarihintaisena halvempi kuin Suomen nettipuodeissa eurohintaisena? Voiko tulla ongelmia jonkun eri videoformaatin kanssa tms. ?

User avatar
Woodpecker
Posts: 27
Joined: 4.11.2008 23:06:19
Location: Porvoo, Finland

Postby Woodpecker » 1.11.2010 22:38:53

Teres

eikös tuo ole ihan normaali formaatti vai ....
luulis aukeavan normi käsittely ohjelmilla.

http://www.goprocamera.com/products/hd- ... camera.php

("Video Format: H.264 compression, saved as Windows- & Mac-compatible MPEG4 (.mp4) file")


http://www.varuste.net/tuotetiedot2.asp ... elmet+Hero

Tikka

User avatar
manne
Posts: 48
Joined: 30.12.2004 18:52:54
Location: Turku, Finland

vielä niistä minikameroista

Postby manne » 4.11.2010 20:25:05

itselläni on vanhempaa mallia oleva ja kuvan laatu on kohtalaisen ok, laajakuvalinssi on jossain hyvä, mutta jossain se taas valottaa kuvaa liikaa, esim. pinnassa uidessa. Tavallinen linssi taasen näyttää suppeamman alan. Patterin kesto kylmällä on pikku ongelma, kesällä ei ongelmia ole.
Ihan sama mistä tilaa, hommat hoituu yleensä ja formaatit on samat, pinnacle studio- ohjelmalla ei mitään ongelmia leikellä videoita.

pieni se ainakin on ja paljon saa lisävarusteita, siitä se hintakin riippuu, mitä siihen tulee mukaan.

User avatar
laban
Posts: 90
Joined: 25.7.2009 13:27:09
Location: vaasa

Postby laban » 29.11.2010 23:21:14

Onko kellään kokemuksia gopro hd hero 960 kamerasta?

http://www.goprocamera.com/products/hd- ... camera.php

Ilmeisesti kyseessä on siis muuten täysin sama kamera kuin kalliimpi hd hero, mutta 720p moodista on jätetty pois 60fps kuvaus ja 1080p moodi kokonaan pois. Mutta 720p kuvaa 30 fps, eikö se ole kuitenkin jo aika hyvää laatua?

Onko teidän mielestä jotka olette hd hero kameraa käyttänyt sukelluskalastukseen/ muutenkin toi 60 fps aivan ehdoton olla? Varmaan lähinnä aivan överi hidastuksissa tosta saa jotain irti ja hinta on kuitenkin aika paljonkin huokeampi, tietysti ostopaikasta riippuen.

Ulkomailta sais tuon gopro 960 hd kameran n. 180 € hintaan posteineen, suomesta 260 €.

Varmasti sama ongelma tarkennuksen ja vakiolinssin kanssa kuin hd hero mallilla, ja kun käyttävät samaa koteloa niin varmasti samat on ratkaisutkin..

User avatar
laban
Posts: 90
Joined: 25.7.2009 13:27:09
Location: vaasa

Postby laban » 14.12.2010 14:13:14

joulu tuli pikkusen varkain tänne :) ostin tommosen hd-hero helmet setin ja ton tarkennus-probleeman hoidin tämmösellä litteällä vaihtolinssillä, ei siis mitään turhan isoa ja rumaa viritystä kuin toi eyeofmine-ratkaisu. Idea on siis aivan sama, vedessä valon on tultava suoraan linssiin, toteutus on vain hieman erilainen:

Image

lopputulos:

Image

Maksoi 30 euroa posteineen saksasta suoraan siltä sälliltä joka näitä valmistaa:
http://goforfocus.com/

http://www.youtube.com/watch?v=vR4O8mU7KYI
Last edited by laban on 16.12.2010 13:49:50, edited 1 time in total.

User avatar
Tuukka
Posts: 116
Joined: 4.5.2006 15:41:13
Location: Nurmijärvi

Postby Tuukka » 14.12.2010 17:54:42

Kaverilla on tollanen hyppykamerana ja varsin pätevän oloinen kapistus.

Olen nähnyt joitain hämärässä sisällä kuvattuja pätkiä ja niissä vaikuttaisi siltä että valon suhteen voi olla hieman ronkeli. Toivottavasti se nyt kuitenkin täyttää tarpeen ja tarkoituksen senkin puolesta.

T
#17

User avatar
-Mikael-
Posts: 326
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

Postby -Mikael- » 17.12.2010 13:34:33

Joo omien kokemusten pohjalta, on kyllä aika ronkeli ton valon suhteen, mutta aika vähän vasta päässyt testailee pimeän aikaan.

Mutta päivällä tulee niiiiin komiaa matskuu, että huhhuh :wink:

Ehdottomasti itselle tuottanut suurinta päänvaivaa noiden videoiden muokkailu. Moviemaker sanoi itsensä heti irti ja pinnaclella latailee 5minuutin pätkää puolisen tuntia, mutta eiköhän tää tästä, kun vähän päivittelee konetta ja ohjelmia. On vaan vanhoille ohjelmille ja koneille aika raskaita nuo hd pätkät...

User avatar
Eliel
Posts: 64
Joined: 13.9.2006 20:11:54
Location: Kerava

Postby Eliel » 17.12.2010 18:15:57

Moi,

Toi HDHero pakkaa mun ymmärtääkseni videot H.264 koodekkiin, joka ei oo ihan niitä kevyimpiä koodekkeja noille editointiohjelmille.

Kannaattaakin ladata netistä sellanen ilmainen ohjelma kun MPEG Streamclip, ja muuntaa sillä editissä käytettävät videopätkät koodekkiin jota sun käyttämä editori osaa lukea ns. natiivina. Final cut expressillä tällänen on esin AIC (Apple intermediate codec), mut oikeen valinta riippuu pitkälti sun ohjelmasta. Oon kokeillut editoida H.264 matskua (järkkärit tekee sitä kans) ja se on todella hidasta. Oikeessa koodekissa olevan videon editointi on ihan sairaasti nopeempaa, ja näin lähes kaikki alan ammattilaisetkin hoitaa ton homman (ainakin siis järkkärivideoiden kanssa).

Toinen tsäänssi on on hommata Adoben Premiere Pro CS5, joka ymmärtää tota matskua ihan sellasenaan. Toimii ihan pirun hyvin, mut sit pelimerkkejäkin joutuu laittamaan kehiin vähän enemmän. Tietty opiskelija-alennnuksilla saa melkein 80% pois ohjelman hinnasta :wink:

Okei nyt tuli aika HC settii mut pääpointti on se, et kyse ei oo niinkään paljoo siitä et HD video itessään olis niin raskasta vaan että just ton kameran tuottama kama on vaikeesti editoitavaa. Ratkaisuna editissä käytettävän videon muuntaminen toiseen muotoon.

(Näin siis ainakin järkkärivideon kanssa, joka on pakattu kans tohon samaan H.264 muotoon...)


Tsemppii,
Eliel

User avatar
-Mikael-
Posts: 326
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

Postby -Mikael- » 19.12.2010 22:41:52

Eliel!

Jos vaan muistat mistä ton ohjelman saa ladattua niin voisitko linkittää?
Vaatiiko toimiakseen muita ohjelmia vai voiko videon vaan käyttää tuon kautta ja sitten siitä suoraan vaikka pinnacleen?

Kiitosh!

User avatar
Eliel
Posts: 64
Joined: 13.9.2006 20:11:54
Location: Kerava

Postby Eliel » 20.12.2010 1:31:07

Jou,

http://www.squared5.com/

Tualt löytyy! Ei tarvii muita ohjelmia, sinne vaan lykkäät kaikki videot mitä haluut editoida kerralla, mut muista laittaa sinne batch-puolelle ettei ne mee pötköön. Ja koita selivttää mihin koodekkiin pinnacle haluu ne mieluiten :)


E


Return to “Yleistä”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests