Jos osaisin purkittaa kalaa niin, että se varmasti säilyisi syömäskelpoisena, ampuisin pois kaikki särjet kuleksimasta. Niistä tulee aivan mahtavia purkitettuna.
Mutta hauki on kyllä silti ihan ykköskala. Se vaan vaatii hellän kypsentämisen niin siitä tulee kyllä aivan törkeen hyvää.
säynävän valmistus
Moderator: Maza
jussian wrote:Jos osaisin purkittaa kalaa niin, että se varmasti säilyisi syömäskelpoisena, ampuisin pois kaikki särjet kuleksimasta. Niistä tulee aivan mahtavia purkitettuna.
Mutta hauki on kyllä silti ihan ykköskala. Se vaan vaatii hellän kypsentämisen niin siitä tulee kyllä aivan törkeen hyvää.
Voiskohan ruotsalaista hapansilakka ohjetta soveltaa kyseiseen purkittamiseen
-
- Posts: 102
- Joined: 4.8.2010 15:33:12
- Location: Tolsa
Tein muutamalle kalakriittiselle sushit ja sashimit aineksina särki, ahven ja kiiski. Fileoituna kiiski oli esteettisesti kaunein läpikuultavalla lihalla, ahven vasta kolmas. Kelpasivat hienosti ilman riisiviinaa ja enemmänkin olisi mennyt mutta saalis oli pieni ja työmäärä melkoinen - joskin palkitseva.
Savukalana säyne ja lahna kelpaa aina, pitää vain muistaa esikuivatus jotta kala ei jää hötöiseksi. Eli ensin lämpöön ja hetken päästä purut, kataja ja sokerit perään. Ruodot osaa noukkia 2v muksukin
Savukalana säyne ja lahna kelpaa aina, pitää vain muistaa esikuivatus jotta kala ei jää hötöiseksi. Eli ensin lämpöön ja hetken päästä purut, kataja ja sokerit perään. Ruodot osaa noukkia 2v muksukin
🐡
Who is online
Users browsing this forum: No registered users and 67 guests