säynävän valmistus

Keskustelua suomeksi. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä aiheita ja keskustella.

Moderator: Maza

jussian
Posts: 512
Joined: 25.5.2006 14:38:09
Location: lappeen Ranta

Postby jussian » 4.6.2012 20:57:04

Jos osaisin purkittaa kalaa niin, että se varmasti säilyisi syömäskelpoisena, ampuisin pois kaikki särjet kuleksimasta. Niistä tulee aivan mahtavia purkitettuna.

Mutta hauki on kyllä silti ihan ykköskala. Se vaan vaatii hellän kypsentämisen niin siitä tulee kyllä aivan törkeen hyvää.

User avatar
JarmoK
Posts: 207
Joined: 15.6.2011 19:42:29
Location: Lieto

Postby JarmoK » 5.6.2012 8:35:47

jussian wrote:Jos osaisin purkittaa kalaa niin, että se varmasti säilyisi syömäskelpoisena, ampuisin pois kaikki särjet kuleksimasta. Niistä tulee aivan mahtavia purkitettuna.

Mutta hauki on kyllä silti ihan ykköskala. Se vaan vaatii hellän kypsentämisen niin siitä tulee kyllä aivan törkeen hyvää.


Voiskohan ruotsalaista hapansilakka ohjetta soveltaa kyseiseen purkittamiseen :)
/=====> -----> >)))>

http://www.youtube.com/user/Jarmo60

IIIII====:::

Kapu
Posts: 9
Joined: 26.1.2012 18:30:01
Location: Sipoo ja Saimaa

Postby Kapu » 5.6.2012 11:36:28

Mummoni, vielä eläessään, pyysi saimaasta särkiä ja teki niistä hapansärkeä. Eli normaalisti suolasi, ei graavia vaan kunnolla suolattua, särjet ja hapatti ne ruisleivällä. Haju oli kuin hapansilakan, mutta maku parempi.
Himmel, sukeltakaa!

Henrik 104
Posts: 102
Joined: 4.8.2010 15:33:12
Location: Tolsa

Postby Henrik 104 » 5.6.2012 12:02:34

Tein muutamalle kalakriittiselle sushit ja sashimit aineksina särki, ahven ja kiiski. Fileoituna kiiski oli esteettisesti kaunein läpikuultavalla lihalla, ahven vasta kolmas. Kelpasivat hienosti ilman riisiviinaa ja enemmänkin olisi mennyt mutta saalis oli pieni ja työmäärä melkoinen - joskin palkitseva.

Savukalana säyne ja lahna kelpaa aina, pitää vain muistaa esikuivatus jotta kala ei jää hötöiseksi. Eli ensin lämpöön ja hetken päästä purut, kataja ja sokerit perään. Ruodot osaa noukkia 2v muksukin :)
🐡

User avatar
Kimi
Posts: 820
Joined: 2.11.2004 10:26:01
Location: Ingå

Postby Kimi » 6.6.2012 11:18:06

okei, nyt on asiaa! Esikuivatettua säykkää ja lahnaa! Hyvä Henrikki!

Eikun kokeilemaan!

-K


Return to “Yleistä”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 67 guests