Harppuuna arvostelu

Keskustelua suomeksi. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä aiheita ja keskustella.

Moderator: Maza

J.J
Posts: 20
Joined: 24.11.2014 16:57:46

Harppuuna arvostelu

Postby J.J » 16.12.2014 12:03:04

Terve, mä oon huomannu että kun noita linkoja pitäis päästä kokeilemaan että tietää paremmasta niin ajattelin et jos hyvät foorumin käyttäjät arvostelisivat omat linkonsa.

Itellä ei ole kuin omatekemä polespear teräspiikeistä ja omerin kuminauhasta, ajaa asiansa ahvenien pyytämisessä.
Esse quam videri

User avatar
-Mikael-
Posts: 327
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

Postby -Mikael- » 16.12.2014 12:23:45

Omerin XXV GOLD parasta mitä rahalla saa ;) Hiukan ehkä kalliimpi kuin harppuunat yleensä, mutta maksaa kyllä omasta mielestä itsensä käytössä takaisin. En vaan tiedä saako noita enää mistään. Itsellä on 82cm ja 100cm goldit ja ei oo muuta kuin hyvää sanottavaa, todella kevyet ja helposti liikuteltavat vedessä, avoinkärki helpottaa tähtäämistä ja ulkonäöltäänkin ovat tyylikkäitä ;)

Jos hakusessa 75cm pyssy tai lyhempi niin sitten ehkä suosittelisin excaliburia omerilta sekin :)

User avatar
Elimuli
Posts: 36
Joined: 6.9.2013 11:54:40
Location: Turku

Postby Elimuli » 16.12.2014 14:10:32

Heissan,

juontaako suomalaisten Omer-uskollisuus juurensa ihan vaan siitä, että sitä satutaan myymään Sf-Storessa? Melkein aina kun joku täällä pyytää kokeneemmilta suositteluja ekaksi harppuunaksi on vastaus Omer Cayman. Kaveri osti tällä perusteella 75cm Cayman GI:n ja se ei vakuuta mitenkään. Kärkipainoinen se ainakin on ja laukaisukoneistokin voisi toimia paremmin. Tietenkin kyseessä on hinnat alkaen -malli ja esimerkiksi Mikael tuo sun XXV Gold näyttää jo kuvista olevan ihan eri planeetalta. Ei oo tarkotus provota tai lytätä Omereita, vaan kysyn ihan mielenkiinnosta.

Itellä on käytössä 60cm ja 75cm Cressi Moicanot, jotka ajavat asiansa oikein mallikkaasti. Nämäkin ovat noin huntin harppuunoita, minkä huomaa harppuunoiden hieman muovisesta olemuksesta. Ne ovat myös hieman "heppoisen" oloisia verrattuna laadukkaampiin (kalliimpiin), mutta toisaalta taas juurikin sen vuoksi ketteriä ja erittäin kevyitä. Varsinkin tuossa 75cm mallissa eron tasapainotuksen onnistumisessa Cayman GI:hin nähden huomaa Cressin eduksi heti.

Ite oon ensikaudeksi hankkimassa pidempää harppuunaa siian metsästykseen ja mahdollisille Norjanreissuille. Oon tällä hetkellä siinä uskossa, että 90cm näin alkuun riittäisi. Vaikka oonkin noihin lyhyihin Cressin Moicanoihin tyytyväinen, niin ehkä niiden heppoinen rakenne hiukan mietityttää 90cm tykkiä valittaessa. Tietty Cressillä on laadukkaampia malleja ja esim. Geronimo Elite on kovastikin keskustelupalstoilla kehuttu tarkkuudestaan. Villinä korttina kiinnostaa Picasson harppuunat ja erityisesti Magnum Rail. Picasson tykit on ilmeisesti ihan laadukkaita (?), ja ainakin tuossa Magnumissa on luetellut speksit ihan kunnossa. Jos jollain on omakohtaista kokemusta, niin olisin erittäin kiinnostunut kuulemaan :wink:

- Samuli

J.J
Posts: 20
Joined: 24.11.2014 16:57:46

Postby J.J » 16.12.2014 14:46:27

Ite nostan kädet pystyyn asian suhteen kun en noista tiedä, toisaalta mul on kreikkalainen kaveri joka vannoo panthoksen ja omerin nimeen.

Sen kavereillä on ollut Cresseissä ongelmana että kumit ei pysy paikallaan ja monissa niissä ei ole kumin vetokulma suora eikä nuoliuraa jolla on merkitystä pitkille matkoille ammuttaessa, tosin ne veikot tekee tätä hommaa työkseen.

Sit rungollahan on myös merkitystä että miten sen veden vastus ja vääntyilee ammuttaessa kuten myös se kuuluisa tasapainotus. Joka taas vaikuttaa tarkkuuteen ja tehoihin. Puhumattakaan rolleista...

Mä ajattelin säästellä tässä fyffeä hiilikuiturunkoiseen rolleri panthoseen jolla sit voi paukuttaa till hearts desire, eikä tarvii ostaa uutta koskaan.

Toisaalta oon myös miettinyt jotain 75 senttistä 2000/G.I:tä ponnahduslaudaksi mut en sit tiedä miten mä siihen viritän mun pokkarin kiinni, cressissä kun ei ole nuoliuraa niin siihen pokkari paikan vääntäminen on ihan helppoa.
Esse quam videri

User avatar
Elimuli
Posts: 36
Joined: 6.9.2013 11:54:40
Location: Turku

Postby Elimuli » 16.12.2014 15:33:02

Ite luulen ihan mututuntumalla heitettynä ettei alle 75cm malleissa tuo rungon taipuminen ole niinkään ongelma? Ja Cressillä on muitakin malleja kuin Comanche :wink: Se taitaa meinaan olla aika pitkälti Cressin viimeinen malli missä ei ole nuoliuraa. Pidemmissä malleissa toki rungon ominaisuudet on varmasti tärkeemmässä roolissa. Itsehän en mistään mitään tiedä ja kokemuksia on vain muutamasta harppuunasta.

Rollereita oon itekin kattellut nyt kun kantamaa haluan lisää. Toisaalta tulin siihen tulokseen että se on Suomen oloihin hiukan kömpelö ja hyvin noi vanhat tekijät näyttää tiputtelevan ihan perinteisilläkin. Nä on yllättävän vaikeita juttuja. First world problems.

User avatar
-Mikael-
Posts: 327
Joined: 6.6.2008 11:20:32
Location: Pori

Postby -Mikael- » 16.12.2014 16:25:43

Omerin pyssyt oon ostanut kolme vuotta ennen sf-storen perustamista ;)
Totta on, että omeria on ollut kyllä pitkään helposti saatavilla ja itsekkin vaan oon tottunut sitä käyttämään :)

ehkä kuitenkin tärkeintä, kun noita pyssyjä alkaa kertymään on se, että suosisi yhtä mallia/kahvaa :) varsinkin, jos usein vaihtaa pyssyä ei ehdi tottumaan siihen kahvaan ja tähtäys kärsii. Noissa on meinaan oikeesti todella isoja eroja esim juuri tuon xxv:n kahva vs. Cayman 2000 kahva ovat jo hyvin erilaiset :)


rollereista ei oo kokemusta ja voi olla, että puhun ihan ohi suuni, mutta en välttämättä sellaista Suomeen ostaisi. Tosiaan en kyllä noiden eduista niin kovin hyvin ole perillä :) käyttääkö noita joku? :D

User avatar
Jygä
Posts: 57
Joined: 15.9.2012 17:18:49
Location: Espoo

Postby Jygä » 17.12.2014 10:15:12

Itse olen ollut todella tyytyväinen Pathoksen harppuunoihin. Mulla löytyy 50,75,90 ja 100 pyssyt, vähän erilaisia malleja, mutta laatu on ollut hyvää kaikissa.

Käyttökokemuksia, jos vertaan aikaisempiin pyssyihin eli omerin ja cresseihin.
+ Erittäin tarkka, pitkillekkin etäisyyksille. Pyssyissä on hyvä nuoliura, laadukas laukaisukoneisto sekä avokärki.

+ Ergonominen kahva, saa vasuri tai oikeakätinen oikeasti käteen sopivan pyssyn, mutta mikäli käyttää paksuja kolmisormikkaita sellanen universaalikahva on mielestäni parempi.

+ Laadukkaat osat, nuoli varsinkin on jämäkkää tekoa. Itse oon paukutellu kiviin noilla Pathoksen sandvikin nuolilla ja ei mitään vääntymisiä oo esiintyny. Vähän näyttää viilaa nuolelle, niin on kuin uusi.
#131

User avatar
TuukkaG
Posts: 45
Joined: 3.7.2014 17:19:38
Location: Kangasala

Postby TuukkaG » 17.12.2014 15:42:40

Ite sain " ensimmäiseks oikeeks " harppuunaks tuon 85 Seacsubin TwinThunderin. Aluks ihmetytti ja otti päähän se siima kiinnitys siinä kun se keihäs sidotaan runkoon sillä niin ettei se heilu yhtään. Tuon jälkimmäisen ihanuuden älysin vasta ku ostin varalle täysin saman mut uudemman mallisen Twinfiren jossa ei enää ollu siimalukitusta vaan siinä on sellanen suht iso metallinen hahlo jossa keihäs vaappuu. Lisäks molempien pyssyjen hinta haarukka oli 90-100e väliin joten nekin oli aika jees.

Ainoa flaw mitä oon nykypyssyssä huomannu että se siimalukitus aiheutta siiman nopeaa kulutusta ja se pitää vaihtaa 1-2 kertaa vuoteen. Myös varmistimet on järkyttävän jäykkiä. Ja välillä tulee kirottua tuota liiallista pituutta, mutta se on sellanen asia mihin on tottunu ja jonka kanssa osaa nykysin elää.

Tuskin sitä ite osaisin mitenkään kovin tarkasti ampua muiden tai jollain huippuharppuunalla. Sitä on tullu niin paljon paukutettua noilla twinfireillä et niiden käyttö tulee selkärangasta, sitä oppii elämään harppuunansa ominaisuuksien mukana.


Return to “Yleistä”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests