Varokaa Stadilaiset suolaajat!

Keskustelua suomeksi. Kaikki rekisteröityneet käyttäjät voivat lisätä aiheita ja keskustella.

Moderator: Maza

User avatar
Leimis
Posts: 16
Joined: 15.2.2009 19:52:20
Location: Espoo

Varokaa Stadilaiset suolaajat!

Postby Leimis » 11.8.2015 13:27:29

Kustaamiakan etelälahdessa on uponnu fisuverkko pohjassa! Aiheutti yks päivä sydämmentykytyksiä, kun metrin näkkärissä vetäisin suoraan päin. Pyssyn kärki meinas jäädä jumiin... Siellä se on vieläkin, kun siinä näkkärissä en yksinää uskaltanut poistaa sitä.

Todella kuumottavaa...

User avatar
Tuukka
Posts: 116
Joined: 4.5.2006 15:41:13
Location: Nurmijärvi

Postby Tuukka » 11.8.2015 15:18:25

ne on kyllä kuumottavia ne verkot. Tulkitsen siis että Kustaanmiekan eteläpuolella olevassa lahdessa on verkko.

Muutenkin nyt kun alkaa taas kohta pimeys kutsua yökalalle niin verkonmerkitkin jää helposti näkemättä eli varsinkin sisävesillä pitää olla tarkkana ettei päädy verkonpainoksi.

Kannattaa varmaan etukäteen käydä mielessään läpi että miten toimii jos kunnolla ajaa verkkoon. Kamaahan voi surutta pudottaa jos lopuksi pudottaa painovyön missä on poiju kiinni merkiksi niin kamat voi aina hakea myöhemmin takaisin eli ei kannata niitä yrittää siinä jäädä riuhtomaan. Voisin kuvitella että ainakin snorkkeliputki ja sukelluskello jää mukavasti kiinni verkkoihin. Snorkkelin saa helposti irti päästä mutta kello onkin toinen juttu. Sitten jos joku kantaa stringeriä vyöllä eikä poijussa niin se on tietty kanssa mutta vyöstähän pitäisi aina päästä irti yhdellä paniikkikädellä. Itse en oikein usko siihen että rupeaa puukolla virkkaamaan itseään irti. JOku verkkoilla enemmän kalastanut osaa varmaan vastata että jos verkko on ns. vedessä normaalisit niin jaksaako se kaulassa nousta pintaan?

Tapsan pitäisi nyt testata tämäkin.


Tuukka :roll:
#17

User avatar
Maza
Posts: 2998
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

YO!!!

Postby Maza » 12.8.2015 13:06:47

Muistakaa, että Suomenlinnan kaikki rannat on ollu kaatopaikkoina ainakin 200 vuotta, joten Suokin rannat on vaarallisa, joka tapauksessa. paska näkyvyys vaijereita, ties mitä...Sama pätee kaikkiin siämestoihin ja satamien edustoihin...

Ja muistkaa, et joskus poijunarukin voi olla vaaralline. Se voi jäädä kiinni. Suosittelen niin, että heitää poijun omalla painolla veneen ja ui sen lähellä....

Tommosissa erikoismestoissa, ja tietenkin myös turskakivi sukelluksissa. Silloin ei poiju voi olla kiinni vyössä. Eikä ulkomailla kovassa aallokossa. Se on vaarallista jos poiju on kiinni vyössä.

T MÄ

User avatar
onnitus
Posts: 243
Joined: 16.6.2012 11:31:01
Location: Somero

Postby onnitus » 13.8.2015 21:59:20

Kyllä ne pyynnissä olevat verkot aika helpolla tulee mukana ylös, nehän nostellaan kokiessakin yläpaunasta niin ylös että nähdään onko koko verkossa kalaa. Isäni verkoilla kokeilin että miten raskas on sukeltamalla tulla verkonkanssa ylös ja kyllä sieltä ihan mukavasti ainakin koe tilanteessa tulee. monofiili verkot - mitä siis yleensä käytetään repeää aika helpolla jo uutena saatika vanhana. Kuitulanka verkko onkin jo huomattavasti kovempi vastus jos satut uimaan itsesi siihen pussiin todella kovalla vauhdilla. Itse suosittelisin ensi sijaisesti kokeilemaan nousta pintaan verkkoineen päivineen silleen niin hallitusti kuin mahdollisesti, jos peruutus ei tule kysymykseen eli on jotenkin ihan sekasin verkossa.
Ainoastaan ylä ja alapaunaan (siiheen paksuun lankaan) tarvitsee yleisesti puukkoa. Jos sukellat johonkin super kestävään ammatti kalastajan tai muuten vain hyvään lohiverkkoon tai riimuverkkoon on hengen lähtö lähellä niin lujia ne on. Monesti ne on vielä hieman virtaavassa vedessä jolloin virta painaa ne tiukalle eikä pintaan välttämättä pääse tai vaikka pääseekin niin ei painautuu takaisin veden alle heti kun alkaa itseään selvittämään, myös voimien ehtyminen nopeaa. Välttämättä painovyön vapauttaminen ei edistä kun sotkeutuu kuitenkin samaan verkkoon, voi kyllä mennessään tehdä reiän verkkoon...
Itse sukellan ja uinkin harppuuna aina eteenpäin suoristettuna silloin kun näkyvyys pimeöyden tai muun syyn takia rajallista,
Se harppuuna ei haittaa vaikka jäisikin verkkoon iki ajoiksi.
Noi uppotukkeihin vyyhdiksi kietoutuneet verkot on pahoja.... voivat myös näyttää vain joltain levältä - sukellampa tosta läpi juurakon toiselle puolelle...

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan jossain jotenkin tämänkin vaara tekijän hallituttua testaamista ennen tosipaikkaa.
siis minkälainen veden alainen verkko on, miten se käyttäytyy ja oma varasuunnitelma eri verkkoon kohtaamis tilanteita varten..
Ei kuitenkaan mitään tuntemattomien ihmisten verkkojen silpomista.

Joku vois pitää jonkun turvallisuus koulutuksen seuroissa, ostaa läjän halvimpia verkkoja joita sitten veden alla turvallisesti potukassa ihmeteltäs.

Itse olen törmännyt yllättäen verkkoon noin 5-10 kertaa ja kertaakaan ei ole tarvinnut mitään erikoista kikkailua, pieni pakitus ja turvallisen nousu suunnan tsekkaus ja ylös. Kerran uin pääni alapaunaan ja verkkoon jo ylöspäin käännyttyä, pieni reikä siinä taisi jo valmiiksi reikäseen verkkoon jäädä kun snorkkeli ja remmi irtoili verkoista. aikaa meni puoli sekunttia ja kalastus jatkui normaalisti sen jälkeen.


Return to “Yleistä”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 12 guests