14.9.2010 Uusikaupunki, Finland

Maza will write here about his doings. Only he can writein this forum.

Moderator: Maza

User avatar
Maza
Posts: 3115
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

14.9.2010 Uusikaupunki, Finland

Postby Maza » 14.9.2010 13:17:46

Water temperature +15, wind from west. Fish still very far from the coast...Visibility 7 meters...

I catched from super shallow two nice white fish.

Kun ensimmäiset syysmyräkät pyöräyttävät veden syyskuun alussa, kalojen käyttäytyminen muuttuu.....Ne parveutuvat ja lähtevät etsimään mestoja "magneetteja" missä olis vielä "helppoa" ravinnetta tarjolla.

Olimme viime lauantaina Nikken kanssa koko päivän jahtaamassa Siikaa Ugin edessä. Perhana sentään. Kaikkialla oli vain super kirkasta, vettä. Ei järin kylmää mutta kuitenkin liian "hygieenistä". Käytiin ulkona-sisäälä. Jokapaikassa ja ei nähty evääkään. On se ny perrkele...

No, jokaisella paikkakunnalla on oma ekosysteeminsä, joten UGIN ja Rauman vertaaminen on omasta puolestani ollut älytöntä...Raumalla saaristoloppuu kuin seinään ja Ugissa se jatkuu kahdenkymmenen kilometrin päähän rannikolta. Joten Raumalla Siiat pysähtyvät viimeisille ulkosaarille, mutta Ugissa alue on uskomattoman laaja.

Nöyrryin ja menin valittamaan ongelmastani Ugissa. En ole nähnyt 3 vuoden aikana kuin muutaman silkki-ihon. No käytiin perusteellinen keskustelu ja avautui muutama seikka....

Ugissa yleisesti Siiat ovat painouttuneet pohjoiselle alueelle

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kart ... 00&lang=fi

Vekara-Siliö-iso Harmaaletto

Eli ne on todella ulkona....

Eli Ugis ne menee heinäkuussa todella ulos ja pysyy siellä aina syyskuun loppuun. Alkaa tulee vasta sisään lokakuun alusa ja sitten silakan messissä ihan sisälle marraskuussa.

No perhana, ajoin 45 minuuttia uudella suzukillani ( vedin siis Yammun paskaksi pari viikoa sitten ) sinne ulos ja oli niin hienoo, ettei voi olla 8 metriä vaakanäkyvyytä ja kuitenkin ravinteikasa vettä. heiluin taas siellä ulkomeren aaltojen puolella. Vesi viel +15. Mut ei mitään. Mutta tajusin et kyl ne tääl on. Laitoin rauhassa mieleni narikkaan ja tajusin, että ne on jossain täällä....Lähdin uimaan tyynelle puolelle. Sinne oli kerääntynyt ravinteita ja höttöä. Samantien alko kaverit sinkoilemaan. ja onneksi olen tajunnut ottaa 100 cm pyssyn haltuun. Se on guru...Samantien oli kaksi Siikaa jo piikissä.

Olen varma, että myöhemmin kuin kaikki ravinteikas vesi on periaatteessa levinnyt myrskyjen takia. Ei siis ole spotteja niin siiat panikoutuvat ja tulevat reilusti tyrskyjen puolelle syömään.Tää on niin tähtitiedettä....Ja muutenkin en aio lannistua Ugin vaikeiden vesien kanssa....Tsemppiä ja lähettäkää jokapäivä postiivista energiaa maajoukkueellemme Kroatiaan.

Maza

Return to “Maza”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest