Minkälainen märkäpuku?

Moderator: Maza

T.6
Posts: 15
Joined: 7.7.2010 10:14:23

Minkälainen märkäpuku?

Postby T.6 » 15.7.2011 9:49:32

Moi.

Minkälainen märkäpuku kannattaisi hankkia sukelluskalastukseen?

Foorumilta jotain jo lueskelinkin ja mittatilauspuku olisi varmaan hyvä sijoitus, mutta budjetti ei oikein anna periksi mihinkään 200€:n pukuun tällä hetkellä.

Viime kesänä ostin muutamalla kympillä vanhan ursuitin mikä piti olla 6mm. Eilen tarkenin olla sillä 45min n.22C vedessä eli ei sillä tarkene kuin helteillä. Tönarillä sitä mittailin niin 4mm paksu se näytti olevan.

Mahtaako standardi puvuista löytyä minulle sopivaa, kun olen 169cm pitkä ja painoa 74kg. Harrastan voimanostoa, niin hartialeveys taitaa olla pituuteeni nähden hieman normaalia isompi, rinnan ympärys kainaloista110cm, vyötärö 83cm.

En ole vielä kovin aktiivinen lajin harrastaja ja näin aluksi kävisi sellainen käytetty puku millä parjäisi esim.15C vedessä. Sitten jos alkaa löytymään aikaa enemmän lajin pariin ja ehkä kilpailutkin kiinnostamaan, niin siinä vaiheessa vosin siirtyä mittatilauspukuun.

T.6
Posts: 15
Joined: 7.7.2010 10:14:23

Postby T.6 » 19.7.2011 8:49:25

Uusia pukuja löytyi viikonloppuna.

5mm Mares open cell + huppu koko 3 tuntuu menettelevän. Hieman kireä paketti ja vetoketjua ei saa yksin kiinni loppuun asti, mutta muuten istuu ihan kivasti. Tai sitten ei vain uskalla repiä vetoketjua tarpeeksi. Pukua jo ehdin testailemaankin ja oli hieno fiilis kun ensimmäsitä kertaa ei tullu kylmä n.22C vedessä..

Lisäksi kun halvalla sai, niin ostin kaveriksi 7mm haalarimallin ursuitin ja siihen 7mm Mareksen takki, kylläkin naisten mallia, mutta istui hyvin rintakehästä.

Tuolla 5mm puvulla varmaan tarkenee kesän ja jos intoa tulee, niin kai tuolla 7mm paketilla tarkenee syksyllä.

User avatar
Tuukka
Posts: 116
Joined: 4.5.2006 15:41:13
Location: Nurmijärvi

Postby Tuukka » 18.8.2011 15:02:41

Pukujen kanssa on tosiaan paljon vaihtoehtoja. Paksuutta tärkeämpi asia tarkenemisen kannalta on sen istuvuus. Millä puvulla tahansa tulee kylmä jos vesi pääsee puvun sisälle ja velloo eestaas.

Hyvin istuvalla 5mm puvulla tarkenee kesäisin ihan hyvin. Ohuemmalla puvulla on mukavampi olla ja sukeltaminen sujuu paremmin.

Investointi on tietysti hyvä sovittaa käyttömäärään ja käyttötarkoituksen mukaan. Mutta helposti tulee ostettua useampi "halpa" puku ensin ja sitten se oikeasti toimiva puku. Silloin sitä miettii että kannattiko käyttää 100e niihin halpoihin pukuihin. Pahimmassa tapauksessa lajista menee mielenkiinto kun homma on pelkkää kärvistelyä.

Vetoketjullinen märkäpuku (surffipuku) on pääsääntöisesti vapaasukellukseen varsin huono. Se kurtistelee ja vuotaa helpommin vettä vetoketkun kohdalta. Puvun leikkaus ei myöskään ole millään tavalla optimoitu esim. käsien suoristamiseen pään yläpuolelle (yleensäkään vapaasukellukseen). Vesihiihdolla ja sukelluskalastuksella on hyvin vähän yhteistä...

On ehkä vaikea kuvitella vapaasukellusmittatilauspuvun arvoa suhteessa hintaan. Kun mittatilauspuvun vetää päällensä niin kaikki valkenee. Olo on häkellyttävän rento ja hyvä (kuin toinen iho). Käsiä ja päätä on helppo liikuttaa tarvittavasti. Puvun riisuessa olet käytännössä kuiva eikä missään tunnu kylmiä vesinoroja sukeltaessa. Hengittäminen on helppoa ja sukeltaminen on nautinnollista. Mittatilauspuku on kallis mutta jos haluaa oikeasti saada lajista irti sen mitä sillä on annettavaa -sinun mitoilla kannattaa mittatilauspuku ehdottomasti hankkia.
#17


Return to “Uudet harrastajat - Beginners”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests