Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Moderator: Maza

Millenium80
Posts: 2
Joined: 10.5.2017 6:48:59
Location: Helsinki & Brisbane

Re: Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Postby Millenium80 » 28.9.2017 20:21:55

Tuli heitettyä viime viikolla ensimmäinen Norjan reissu kaveriporukalla (2 kalastajaa, muut jäi rannalle). Otettiin lautta Bodöstä Lofoottien kärkeen, ajettiin mantereelle ja koukattiin Tromssan kautta takaisin Suomeen.
Lofooteilla kokeiltiin kaikki sillat. Pientä <kg seitä löytyi komeista parvista, mutta turskat ja isommat kalat jäivät näkemättä. Paras paikka oli Reinen länsipuolella olevan Djupfjordenin silta, jossa näkyvyys oli loistava ja nähtävää paljon. Tromssan seudulla Kaldfjordenilla oli vain meduusoja ja merisiilejä, ja Lyngenvuonolla vedessä oli paljon silttiä jäätiköistä. Veden lämpötila oli 10-12 astetta, ja virtapaikoissa olisi pärjännyt liikkumisen takia pelkällä viisimillisellä puvulla.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu, mutta jos kalastuspainotteisemmalla porukalla on liikkeellä kannattaa tähdätä etelämmäs. Nyt alkaa itselläkin lupaavien kohteiden metsästys sieltä (Bergeniin tai Kristiansundiin vois lähteä) :D

User avatar
Maza
Posts: 3025
Joined: 4.11.2004 0:43:32
Location: Uusikaupunki, Finland

Re: Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Postby Maza » 29.9.2017 21:20:16

jes Hitra rules..lait jotain kuvia mestoilta...on se vesi vielä +12 asteista!!!

t maza

User avatar
Elimuli
Posts: 36
Joined: 6.9.2013 11:54:40
Location: Turku

Re: Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Postby Elimuli » 12.7.2018 8:10:37

Maza wrote:Mites meni Samuli?

t Matti


Oho! Unohtuipa vastata.

Meni vähän penkin alle. Alkuun mietityillä mestoilla oli rannat aika täyteen rakennettuja. Lopulta kävin vedessä vain yhessä paikassa, ja oli kyllä vaikeeta. Parin tunnin setin aikana sain pari turskaa ammuttua 15m paremmalta puolen. Matalammassa ei ollut mitään, ja edes kampelaa ei löytynyt. Oli muutenkin vähän takaiskuja reissulla.

Nyt kuitenkin parin viikon päästä uus yritys Bodon nurkilla! 8) Smyygailtiin että toi Sandhornoyan saari näyttäis ainakin tarjoovan aika reilusti vapaata rantaa ja mahollisia veteenmenopaikkoja. Ei oikein oo haisua millaselle paikalle kuuluis mennä, niin tuolta näyttäis löytyvän sekä syvää että vähän matalampaa. Täytyy muistaa laittaa vähän turinaa reissun jälkeen.

-Samuli

User avatar
Elimuli
Posts: 36
Joined: 6.9.2013 11:54:40
Location: Turku

Re: Norjaan kalaan! Vinkkejä kaivataan.

Postby Elimuli » 1.8.2018 5:50:18

Noniin! Reissu takana.

Nyt jäi puolestaan hampaankoloon vastoinkäymiset terveyden kanssa. Oli meinaan reissuun lähtiessä suht agressiivinen räkätauti päällä, ja sukeltaminen meni hiukan hankalaksi. Kävin kuitenkin parina päivänä vedessä koittamassa.

Torstaina koitin Sandhornöyan saaren pohjoiskärjestä (https://www.google.com/maps/@67.191828,14.2553426,438m/data=!3m1!1e3), johon sai auton mukavasti parkkiin, ja josta löytyy sekä syvää että matalaa rantaa. Sukeltaminen oli aika kivuliasta ja väkisin tekemistä, kun nenäontelo oli täynnä tavaraa eikä paineet tasautunut. Ammuin muutaman parin kilon molemmin puolin olevan sein ja yhen makrillin, sekä löysin nätin ravun. Vastaan uiskenteli myös vallan komea meritaimen.

Perjantaina säädettiin kaikkea muuta, ja vasta lauantaina ehdin uudestaan veteen muutamaksi tunniksi. Tällä kertaa koitettiin saaren toista päätä, josta lähtee yhteysalus pienempiin lähisaariin. Nyt pystyin jo hiukan paremmin sukeltamaan, mutta edelleen maksimisyvyyden pidin jossain 13 metrin kieppeillä. Tältä mestalta ammuin viitisen seitä ja jonkun kampelan, löysin kampasimpukoita ja muutaman ison ravun sekä ammuin lopuksi vielä pienehkön merikrotin.

Saarelle johtavan tien siltojen alta tuli vapavälinein reilusti sellasta 2-3kg turskaa, ja olis ehdottomasti pitänyt käydä kattomassa jos ois näkynyt isompia. Huomas meinaan usein ettei seitkään ollut ollenkaan kiinnostuneita virveleillä kalastavien kavereitten pyydöistä, vaikka niitä pyöri mestoilla reilustikin. Sinäänsä sopivan menestyksekäs reissu, että saalis parani ja monipuolistui huomattavasti edellisestä kerrasta, mutta jäi vielä paljon petrattavaakin. Ehkä seuraavalla kerralla löytyy sitten jo se butti tai merikissa.

-Samuli


Return to “Ulkomaanreissut - Trips abroad”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests